15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Димчо Михалевски: На 12 май да изчистим България, за да започнем на чисто да градим държавата

На 12 май да изчистим България, за да започнем на чисто да градим държавата на хората, не на олигарсите, монополите и мизерията. Това заяви водачът на листата на Коалиция за България инж. Димчо Михлевски.Той  заедно с децата си се включи в акция за почистване на „Пясъчната коса” при Голямото поморийско езеро, както и парка при минералният извор в кв. Ветрен, част от националната кампания „Да изчистим България за един ден”.

 Събрани бяха над 60 чувала с различни боклуци, автомобилни гуми и стотици пластмасови туби.

В почистването на знаковите природни забележителности участваха и кандидатите за народни представители Павел Маринов, Атанас Зафиров. Кремена Лалева, Димитър Гочев, Георги Спасов, Дафинка Главанска, Мартин Павлов и Катя Колева.

Десетки жители на Поморие, сред които и руснаци, в продължение на часове събираха отпадъци от брега на езерото, като обявиха обща кауза – то да бъде запазено за бъдещите поколения. Михалевски увери, че като депутат от област Бургас ще предприеме всички мерки за опазване на езерото и уникалната лечебна кал, която е основа за развитие на балнеотуризма в Поморие.

Поданиците на Руската федерация поставиха пред кандидат-депутатите проблемите с издаването на визи. Те алармираха, че документите, които се изискват за временно пребиваване в България, се издават много бавно като срокът от 4 месеца е прекалено голям. За пример руснаците обясниха, че в страна от Шенгенското пространство се чака много по-малко време, в което няма логика. Хиляди руснаци имат имоти в област Бургас и докато чакат виза понякога пропускат летния сезон, други пък се налага да се прибират до Москва, с което правят значителни разходи само за документи.

Михалевски увери, че заедно с българските евродепутати ще изготви аргументирано искане пред Европейската комисия визовият режим между България и Русия да бъде облекчен. По думите му това ще доведе до ръст на туристите от Русия и повече приходи за региона. В града той посети и улица „Крайморска”, където се запозна със състоянието крайбрежните диги, които са недостатъчни, за да защитят сградите в съседство при бури. Инж. Михалевски подчерта пред хората, че брегоукрепването и рехабилитацията на плажовете ще са сред основните акценти в управленската програма на Коалиция за България в Бургаска област.

В кв. Ветрен Михалевски се запозна със състоянието на бившата минерална баня и извършващите се в момента археологически разкопки.Той се ангажира веднага след изборите да организира среща между жителите на квартала, общината и представителите на държавата, за да се вземе най-доброто решение за възстановяването на банята и спортния комплекс в съседство,за да се ползват, а не да бъдат циреят на квартала.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук