13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Димчо Михалевски: Общественият договор предлага работа, доходи и здраве

Структурата на обществения договор с гражданите и поетите ангажименти за промяна на облика и живота в Бургаска област представи днес водачът на листата на Коалиция за България Димчо Михалевски. Регионалната програма е анонс към това, което трябва да се случи и е изработена на база предизборните срещи с хората. Нейното мото е : „Работа, Доходи, Здраве”, обобщи Михалевски.

Общественият договор включва три важни стъпки: гарантиране свободна среда за бизнеса, промени в земеделието с фокус върху животновъдството и зеленчукопроизводството и програма за инвестиции във високотехнологични производства.

Целта на регионалната програма е преодоляването на загубата на 26 000 работни места, чрез създаване на условия за разкриването на 12 000, като от тях 5 000 работни места да бъдат генерирани от малките и средни предприятия и 4 000 работни места за нискоквалифицирани работници.

Поети са конкретни ангажименти за намаляване на младежката безработица, за преодоляване на бедността, за реформи в здравеопазването, за нов стандарт и качество на туризма, както и конкретни инфраструктурни проекти.

В заключение Димчо Михалевски прогнозира, че БСП Бургас ще спечели повече от четири мандата в региона, а в национален мащаб Коалиция за България ще бъде първа политическа сила.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук