16 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Директорката на ЦДГ „Детелина” изказва специални благодарности

 230 деца не усетиха студената вълна благодарение на денонощните усилия на екипите на Топлофикация Бургас по време на аварията. Възникналите проблеми с топлоподаването преди няколко дни не предизвикаха сериозни нарушения в ритъма на работа на едно от най-големите детски заведения в града – ЦДГ „Детелина“ в комплекс „Славейков“. Благодарение на постоянното качествено отопление с парно от началото на зимния сезон,  през дните с нарушено топлоподаване, помещенията на детското заведение запазиха част от акумулираната топлина. Заради самоотвержената работа на аварийните екипи на Топлофикация Бургас, повредата бе отстранена за 2 денонощия и това не позволи температурата в помещенията на градината да падне под 18 градуса. С допълнително включените електрически отоплителни уреди бързо и лесно бе достигната необходимата температура и децата се чувстваха комфортно в градината. Нито едно от децата не се оплака от студ и нито едно дете не простина в критичните за цял Бургас дни, заявява директорката Елена Савова. „Благодарим за гражданската доблест и самоотвержеността на служителите на Топлофикация Бургас, които се обаждаха по време на аварията да проверяват как се чувстват децата и каква е температурата в сградата на градината“, споделя г-жа Савова.

 По повод наложилите се допълнителни разходи за електрическа енергия по време на аварията г-жа Савова коментира, че ЦДГ „Детелина“ не би се справила финансово, ако се отоплява само с ток. Още повече централното отопление дава комфортна топлина, която е изключително удачна за малките деца и е предпочитана от родителите, за разлика от климатиците например.

230 деца посещават ЦДГ „Детелина“, която е едно от желаните детски заведения в Бургас. Малчуганите на възраст от 3 до 7 години са разпределени в 8 групи. За тях се грижат 17 педагози и 17 души помощен персонал. Всички те са млади и са привлечени от тази трудна и отговорна задача заради огромната им любов към децата. Едно голямо събитие в живота на детската градина предстои през месец май – тогава тя ще празнува 35 години. За годишнината от основаването децата вече подготвят голям концерт.detelina.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук