17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Диян Димов: Бизнес планът на пристанището е преизпълнен

Московски и Николов отварят Морска гара за свободен достъп. На 6 декември ще видим и новата база на Яхт клуба

Това каза през zonaburgas, изпълнителният директор на порта, Диян Димов. По думите му обаче има изоставане спрямо  резултатите за същия период на 2013 година, както по отношение на товарите, така и по икономически резултати.

диян димов

«Счетоводният резултат на дружеството за 9-месечието е  положителен, като такъв се очаква да бъде и за цялата година.  Действията на ръководството в краткосрочен план са насочени към оптимизация на съотношението между приходите от основните ни услуги и от круизното обслужване, и разходите ни за осъществяването на тези дейности”, обясни Димов.

Той е категоричен, че добрият темп на увеличение на обработените товари в последните два месеца – позволил на средномесечна база да се отчетат 16% увеличение на приходната част и  8% увеличение на товарооборота. „Очаква се до края на ноември пристанището да обработи над 51 000 тона товари, което ще бъде рекорд на месечна база за терминал „Бургас – Изток 1””, каза още директорът на пристанището.

Той бе категоричен, че работата по подготовката на Зоната за обществен достъп върви по план и на 6 декември тя ще бъде открита от министър Ивайло Московски и кмета на града Димитър Николов. На Никулден всички бургазлии и гости на града ще могат да се включат в празненствата, които се организират на територията на порта по повод празника на гарда. Официално ще бъде открита и новата модерна база на ЯХТ клуба, която е част от подготовката на Бургас  за Европейското първенство по ветроходство през месец август 2015 г. в олимпийските класове 420 и 470.

Димов допълни, че към момента не се планира оптимизация на персонала, обслужващ пристанището. „Нашите усилия са насочени към  намаляване на нецелесъобразните разходи, привличане на нови клиенти и товари и предлагане на нови услуги. Първоначално с тези мерки и действия ще търсим подобряването на резултатите ни”, отчете Диян Димов.

Според него, този круизен сезон е билизключително успешен за Пристанище Бургас. За периода на Морска гара са пристанали – 27 пасажерски кораби с общо 41 762 пътници. „Надяваме се, че през следващия сезон резултатите ще са още по-добри. Предварителните  заявки от круизните оператори са оптимистични, но не следва да забравяме нестабилната политическа ситуация в района на Черно море. По тази причина  е изключително важно, всички  преки  участници в круизното обслужване  да имаме ясна визия и желание дестинацията да е конкурентноспособна, т.е. да предложим комплексна услуга привлекателна и за корабните круизни компании”, категоричен бе Димов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук