14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Диян Янев спаси Кръста в Бургас /видео/

26 мъже от Бургас се потопиха в ледените води на Черно море в опит да спасят Богоявленския кръст на днешния Йордановден. За първи път смелчаците изпълниха ритуала от плажа. Заради лошото време и екстремно ниските температури, общината в Бургас взе решение да затвори Моста, откъдето кръста се хвърля по традиция.

Светинята спаси 32-годишният Диян Янев. Бургазлията скача в морето за първи път на Богоявление. Работи в корабна агенция, а това, че е в болнични заради настинка, не го изплаши ни най-малко. Най-възрастният участник в ритуала беше 64-годишният Васил Николов, който скача за 10-и път в морето на 6 януари.

„Завършил съм Механото във Варна. Просто искам да кажа, че обичам абсолютно всички българи. Скачам за първи път. Водата е по-топла от времето. Чувствам се жив”, каза Янев.

Празникът в Бургас започна с освещаване на бойните знамена на военноморските, сухопътните войски и военновъздушните и сили. Тържественото посрещане на Армията на площад „Св.Св. Кирил и Методий“ беше направено от флотилен адмирал Мален Чубенков. Литийно шествие, предвождано от представители на бургаското духовенство, премина по централните улици на града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук