16.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Днес е световен ден на Червения кръст

БЧК-Бургас ще отбележи днешния Световен ден на Червения  кръст и Червения полумесец от 12.00 часа в зала „Компас“ на хотел „България“. Тогава ще бъдат удостоени дългогодишни деятели на организацията от областта. Те ще получат званието „Заслужил деятел на БЧК“, Звание „Отличник на БЧК“, Звание „Млад отличник на БЧК“. БЧК

Българският Червен кръст се присъедини към идеята тази година 8-ми май  да бъде отбелязан с девиза “Моята червенокръстка история”. Мотото насърчава диалога между поколенията в рамките на националното дружество за консолидация между младите и по-възрастните доброволци и служители и повишава тяхната удовлетвореност от работата за различни каузи на Червения кръст.

За първи път 8 май е отбелязан като Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец през 1953 година. Тогава се навършват 125 години от рождението на Анри Дюнан – идеолога и създателя на Международното червенокръстко движение. Над 150 години неговите идеи печелят все повече привърженици. Няма друга кауза, която по такъв безспорен и категоричен начин да обединява хора с различни професии и образование, с различна расова, национална, политическа и религиозна принадлежност. 250 милиона са червенокръстците в целия свят – една огромна армия в служба на хуманността, милосърдието и солидарността.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук