18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Днес представят Атанаска Николова като зам.-министър на екологията

Управленските екипи на служебните министри ще бъдат представени днес. Става дума за повече от 40 заместник-министри и членове на политическите кабинети на различните министри, както и за съветниците на премиера.

В края на миналата седмица стана ясно, че зам.-кметът по екология и евроинтеграция Атанаска Николова ще бъде служебен зам.-министър на екологията. Днес трябва да се разбере и кой ще я замества в кметството, докато тя е в София.

Заместник министрите и съветниците трябва да получат назначенията си от министър-председателя Георги Близнашки. Очаква се той да представи до дни с кратки биографии своите съветници.

Вицепремиерът по икономическите въпроси Екатерина Захариева ще работи със седем души политически кабинет вместо с 11, с колкото разполагаше предшественичката й Даниела Бобева.

Социалният вицепремиер Йордан Христосков ще има политически кабинет от петима души. Вицепремиерът с ресор правосъдие и вътрешен ред Христо Иванов ще работи с четирима вместо десетте бройки в кабинета на Цветлин Йовчев. Вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова ще има 6-членен политически кабинет.

faragency.bg
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук