9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Дни на кариерата идват в БСУ

За десета поредна година се провежда форумът за студентски стаж и кариера в страната – „Национални дни на кариерата 2013 – Добра Кариера, Добър Живот“. Бургаският свободен университет отново е домакин на изданието в Бургас. 19 компании от страната ще предложат своите работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. Форумът ще стартира на 3 април от 10.00 ч., в БСУ. Това е единственото такова събитие в страната.

Целта на този форум е да срещне бизнеса с търсещите работа. Основни трудности в реализацията на младите хора са липсата на трудов стаж и високата младежка безработица. На „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ студентите попадат в реална конкурентна среда, имат възможността да си „сверят часовника“ – да разберат кои са най-добрите работодатели в България, какви са техните изисквания към кандидатите за работа, да поговорят със служители по подбор на персонал и да научат как да се представят отлично на интервю за работа. 

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира от компанията за HR услуги JobTiger. По традиция Nestle България АД – най-голямата компания за храни и напитки в страната, е генерален спонсор на Форума от самото му създаване. Управителят на JobTiger Светлозар Петров  сподели, че организацията на такова ежегодно събитие е много тежко и скъпо и без подкрепата на Nestle България АД не би било възможно да се организират тези  дни на кариерата. Той още сподели, че 80% от търсещите работа отпадат още при подбора на документи, защото CV-то им е с правописни грешки или съдържанието на мотивационното им писмо не е компетентно написано.

„Един от шест, посетили Форума, намира работа“ – това сподели г-н Петров на провелата се днес пресконференция в БСУ. Резултатите от изминалите издания на Форума в гр. Бургас показват, че за пет години над 4000 студенти и млади специалисти са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация. Днес зад много от щандовете на фирмите – участници „Национални дни на кариерата – Добра Кариера,  Добър Живот“ в гр. Бургас стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума.

Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ гр. Бургас е абсолютно безплатно. Както всяка година ден преди събитието Форумът организира специализирани „работилници“ (уъркшопи). По време на тези срещи студнтите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведение по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които ще вземат участие във Форума. И тази година, такъв „уъркшоп“ ще се проведе в Бургаския свободен университет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук