9.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Дни на унгарската култура в Свети Влас

Ученици, артисти и музиканти ще вземат участие в Дните на унгарската култура, които започват на 25 август в Свети Влас. За празниците в курортния град от Унгария ще пристигне делегация, водена от кмета на район Ержебетварош.

Празниците ще започнат с поднасяне на цветя и венци пред паметната плоча на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи  в Алеята на народите в Свети Влас. Цветя ще бъдат поднесени и пред барелефа на българския революционер Христо Ботев. В церемонията ще се включат и ученици от Свети Влас.

Същия ден ще има представление на централния площад на гостуваща унгарска група. Унгарската делегация  ще посети международния младежки лагер в Свети Влас. Там с ръководителите на лагера ще проведат преговори за бъдещо партньорство.

На 26 август ще се проведе голям концерт на унгарски музиканти и танцьори в Амфитеатъра в Свети Влас. Концертът ще е от 20.00 часа.  Групата ще представи с музика и танци унгарския бит, култура и традиции.  На следващия ден ще има тематична вечер и рецитали.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук