14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

ДНСК започва премахването на постройки в Ченгене скеле

Собственици на около 10-тина къщи в рибарското селище Ченгене скеле край Бургас са получили заповеди за принудително премахване, съобщи д-р Димче Миладиновски, член на Инициативния комитет за оставане на рибарския поминък в рибарско селище Ченгене скеле край Бургас. Заповедта е получена преди 3-4 дни от МРРБ и ДНСК и не подлежи на обжалване.

Ченгене скеле

Д-р Миладиновски обясни, че всички тези къщи са имали обща заповед за премахване от 2005 година, предава „Фокус“. Имотите се намират на каналите на селището. По думите му, хората имат само едно жилище и няма къде да отидат. Д-р Миладиновски допълни, че в една от заповедите пише, че принудителното премахване ще струва на рибаря около 5500 лв. Къщата се намира в Подробния устройствен план (ПУП) и има решение на общинския съвет- Бургас през 2011 година.

„Явно това решение вече не важи. Въпреки обещанията на премиера Бойко Борисов за това, че рибарите ще останат в селището и никой няма да им събори постройките, хората са получили заповеди за принудително премахване на постройките. Когато беше наводнението в рибарското селище Борисов дойде лично и раздаде на хората пясък, чакъл, къщички, хладилници, фризери и др. с цел да им подобри състоянието, тъй като самото наводнение им взе почти всичко. Тъкмо се пооправиха и стана най-лошото- получиха заповед за събаряне“, каза д-р Миладиновски. По думите му, с получената заповед хората трябва да изнесат покъщнината им. Същинското събаряне трябва да започне около 20 февруари.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук