18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Добра поличба: С близнаци започна новата бургаска година

Още в първия ден на новата година в МБАЛ Бургас проплакаха близнаци. Двете момиченца се казват Краси и Радмила, а гордите им родители са Красен и Пролетина Димитрови. Сред посрещачите на днешното изписване беше кметът Димитър Николов.

„Нека положителната тенденция в бургаската демография продължи и в града да се раждат все повече деца. На Краси и Радмила желая да растат здрави и щастливи“, каза кметът Николов. Той дари близнаците с малка икона на Николай Чудотворец – за да получат закрилата на светеца, и с реплика на златна монета от Акве Калиде – като символ на благоденствие и просперитет.

С добри пожелания при изписването се включиха директорът на МБАЛ д-р Георги Матев, завеждащият АГ отделение д-р Антонио Душепеев и отец Петър от катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

За разлика от много други български градове, през последните години Бургас се радва на увеличаваща се раждаемост. При близнаците, например, в най-голямата ни болница се отчита 100 % ръст – 14 двойки през 2014-та и 28 двойки през 2015-та. Администрацията на МБАЛ в момента изготвя статистиката за миналата година, но предварителните данни показват общ ръст на ражданията от няколко процента.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук