13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Доброволци от Камено се учат как да действат при бедствия

Десетима доброволци от община Камено ежегодно ще се обучават за превантивните действия по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари, както и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях. Последното им обучение беше проведено преди дни.

Доброволците изслушаха доклада – беседа на заместник-началника на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас Деян Иванов, който ги запозна със спецификата на пожарите, техните зони и разпространение, видове и вещества за гасене. Акцент бяха и мерките по безопасност при гасене на пожарите, както и бе изнесена лекция за редите по гасене.

Представители на Областния съвет на БЧК под ръководството на директора Виолета Радева представиха темата “Поведение при шок и остри нарушения на дишането и кръвообращението. Спиране на кръвотечения. Обработка на рани. Превръзки. Поведение при травми на гръбначния стълб и опорно-двигателния апарат.Термични травми. Извеждане на пострадал.”

Обучението приключи с практическо занятие на доброволците по гасене на пожар с противопожарния автомобил на общината. Доброволците използваха шланговете, струйниците и различните системи от противопожарния автомобил.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук