11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Доведоха в съда 15-годишния Иван Иванов, задържан за убийството на петокласничката Никол

15-годишният Иван Иванов, който е обвинен за убийството на петокласничката Никол Йончева беше доведе с белезници в съда. Заседанието, на което магистратите му гледат мяртката му за неотклонение, се провежда при закрити врата. 

Причината в залата да не бъдат допуснати представители на медиите е, че задържаният е непълнолетен.  В съда беше и майката на убитото момиче, която отказа да коментира случая. Делото се води от съдия Светлин Иванов.

Според адвоката на задържания, момчето е дало противоречиви показания пред разследващите. На повечето въпроси е отговарял с „не знам“. Така или иначе, той е направил частнични самопризнания за извършеното престъпление.

Защитата му ще поиска изготвянето на психиатрична експертиза, обяви адвокат Камен Кънев. Жестоко убийство беше извършено на 20 август. Иван Иванов беше арестуван ден по-късно.

„Самият той няма никакви обяснения за това какво се е случило. Дава много противоречиви отговори на въпросите, които му задаваме. Не може да обясни какво точно са правили двамата с Никол във въпросния блок в „Меден рудник““, каза адв. Кънев.

Според прокуратурата, той и Никол се е запознала във Фейсбук 15 дни преди фаталната първа среща. Основният мотив за убийството е кавга за място, на която двамата щели да пушат наргиле, което е потвърдил и самият Иван.

При обиск в дома му разследващите откриха вещите на петокласничката. Съдът ще се произнесе в 16.40 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук