24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Довеждаща инфраструктура за Индустриалния парк в Българово

Жителите на Българово очакват добри перспективи за развитието на града, с оглед стартирането на проекта за изграждане на канализация и ситуирането на двама големи инвеститори в Индустриалната зона.

Това стана ясно при обсъждането на Бюджет 2016. Финансовата рамка за настоящата година беше представена от зам.-кмета по строителство Чанка Коралска.

Кметът на Българово Йордан Йорданов представи  предложенията за обекти в Българово, които да бъдат включени в капиталовата програма на Община Бургас за 2016 г.

Сред предложенията са изграждането на ПСОВ, благоустрояването на двора на училище „Васил Левски“, асфалтиране и ремонт на ул. „Георги Димитров“ /след изграждане на канализацията и подмяна на водопровода/, ремонт и саниране на Здравната служба.

Община Бургас пое ангажимента да изгради довеждащата инфраструктура до Индустриалния парк в Българово, за удобство на инвеститорите.

Жителите на град Българово поискаха да бъде изградена и нова спортна площадка.

На общественото обсъждане присъстваха още директорът на „Стопански дейности“ в Община Бургас Ивелина Стратева, общинските съветници Димчо Грудев и Тодор Колев, както и представител на фирмата, избрана да изгради канализацията в града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук