15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Довиждане ваканция! Здравей училище!

Под това мото ще премине първият учебен ден на децата в община Созопол. Всяко училище на територията на общината е подготвило специална празнична програма и приятни изненади за своите възпитаници.
Всички първокласници и малки ученици от предучилищните групи ще получат подарък от кмета на община Созопол Панайот Рейзи. Книжка с български народни приказки и послание от кмета е традиционен подарък, с който най- малките прекрачват за първи път училищния праг. Първолаците, които започват новата учебна година в училищата на общината са 121, а децата, които ще посещават предучилищните групи- 107.Децата от училището в с. Зидарово ще получат и учебни помагала като тетрадки, химикали, цветни моливи, блокчета и рисувателни бои. Общо 937 ученика започват учебната 2013-2014 година
Специален подарък е подготвил за СОУ „Св.св. Кирил и Методий” кмета Панайот Рейзи, който е и възпитаник на училището. Подаръкът е лично от него, барабан, под чиито звуци ще влиза училищното знаме на всяко едно тържество. След официалното откриване на учебната година, учениците от созополското училище ще имат възможност цял ден да се забавляват с програмата, организирана от общината. От 10.00 часа най- малките ученици от предучилищна група до 4 клас ще участват в пъстър детски празник на Амфитеатъра с много изненади и забавни игри. От 11.00 часа сцената е за големите ученици, а танците ще са безкрай.
Специално за Първия учебен ден ще бъде прожектиран за първи път филм за археологическите разкопки в района, като специално място в него е отделено на разкопките- наземни и подводни на крепостта Акра в Черноморец. Филмът ще бъде прожектиран в Археологическия музей от 17.00 ч. на 16 септември, а организаторите канят децата и техните родители.
Програмата, посветена на началото на новата учебна година ще завърши с концерт на танцова формация „Петлите”. Танцьорите и актьорите ще представят на своите връстници мюзикъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем”. Спектакълът е от 18.00 ч. в залата на читалището.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук