17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Доган пак не се яви на делото срещу Енимехмедов

Бившият лидер на ДПС Ахмед Доган отново спъна старта на делото срещу нападателя си – бургазлията Октай Енимехмедов. Процесът трябваше да тръгне днес, след като веднъж вече Софийският градски съд го отложи заради отсъствието на почетният лидер на ДПС. Енимехмедов заплаши Доган с пистолет през януари т.г. В обвинителния акт пише, че Октай три пъти се е опитал да стреля с газовия пистолет, но оръжието е засякло и по този начин е попречило на нападателя, пише Дарик.

Снимка: senzacia.net

Експертиза доказа как изстрелът би могъл да бъде фатален при стрелба от упор до един сантиметър в областта на черепа, шията и сърцето. За това престъпление Енимехмедов може да получи доживотен затвор. Освен това той ще отговаря и за прекъсването на речта на Доган – действие, показващо грубо неуважение към обществения ред. По това обвинение законът предвижда затвор до пет години.

На VIII-ата Национална конференция на ДПС, на 19 януари т.г. 25-годишният Октай Енимехмедов излезе на подиума с пистолет и насочи оръжието към главата на Ахмед Доган, докато той изнасяше своя доклад. Пистолетът обаче засече. В този момент Доган изблъска ръката на младия мъж, последва схватка между двамата, след което Доган падна на земята, а върху нападателя се нахвърлиха част от делегатите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук