13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Доган лично стяга редиците в Бургас за изборите

ДПС-Бургас провежда днес отчетно-изборна областна конференция, на която присъстват председателят на ДПС Ахмед Доган и народните представители Джевдет Чакъров, Дурхан Мустафа и Петя Раева, Мустафа Карадайъ- секретар на ЦОБ на ДПС, Кадир Кадир- зам.-областен председател на ДПС за област Варна. 

снимки: пресцентър ДПС

В дълга дискусия бе обсъден отчетния доклад на областния председател. В изказването си лидерът на ДПС Ахмед Доган, се обърна към делегатите на конференцията, подчертавайки важността на бургаския регион, който е особено важен заради своя потенциал за икономическо и социално развитие.

Доган постави две основни задачи на областния съвет на ДПС Бургас- да се започне работа по подготовка на изборите, сформирайки предизборни щабове и поставяйки си за цел разширяването на електоралната база на ДПС и и по- пълното разгръщането на неговия потенциал.

Втората задача, поставена от председателя на ДПС, е изграждане на стратегическа визия, базирана на възможностите на местната власт – чрез стратегия за развитие на инвестициите, стимулиране на бизнеса и намиране на механизми, чрез които да се постигне по-добър стандарт и качество на живот в областта.

Ахмед Доган подчерта, че това е особено важно с оглед на тежкото състояние, в което се намира страната и сериозните проблеми, резлултат от некомпетентното управление, липсата на икономически растеж, почти нулевия ръст на чуждестранни инвестиции и високата безработица.

Ахмед Доган настоя за създаването на условия за по- ефективна местна власт, която да създава поминък, условия за бизнес, да привлича инвестиции, да осигурява заетост , с което да се постигне по- добър стандарт на живот в изпълнение на нейната мисия. Ако младите хора знаят каква е визията, значи ние сме свършили работата, каза Доган пред делегатите на конференцията в Бургас и допълни, че реалностите през 2012 поставят пред политиците такива задачи – да отговарят на фундаментални въпроси, които поставят младите хора, а именно ръководството на ДПС-Бургас да бъде на нивото на очакванията на своите избиратели.

Кандидатите за лидер на областното ръководство на ДПС-Бургас се четирима. Това са настоящият председател Февзи Хасан, Селим Иса, член на областното ръководство на партията, Ружди Хасан, председател на Общинския съвет в Айтос и Ахмед Сюлейман, председател на общинското ръководство на ДПС в Руен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук