16.5 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Доизграждането на пътя Слънчев бряг – Бургас трябва да е приоритет за следващото правителство

Продължават срещите в региона на кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Бургас. Областният лидер на партията и кандидат за депутат Димитър Бойчев, заедно с колегата си Атанас Терзиев посетиха населени места в община Несебър и се срещнаха с местните жители.

sreshta_GERB_RavdaЗалата в Обзор се оказа малка за всички, желаещи да чуят акцентите от управленската програма на партията. Отново на преден план бяха поставени две от основните и най-дискутирани точки – създаване на Министерство на туризма и доизграждането на четирилентовия път от Слънчев бряг до Бургас.

„Създаването на Министерство на туризма е много важно за този отрасъл. Идеята за съдаването на едно такова министерство не е само да се въведе повече регулация, а да се помисли за инфраструктурата и рекламата. Досега не съм чул да е бил направен анализ дали дадена реклама е била ефективна. От ГЕРБ ще заложим на по-силна и агресивна международна рекламна кампания за популяризиране на България”, коментира Димитър Бойчев.

sreshta_GERB_Obzor-1„Доизграждането на четирилентовия път от Слънчев бряг до Бургас трябва да бъде приоритет на следващото правителство. По време на мандата на ГЕРБ бяха заделени средства, за да бъде завършен пътят до края на 2014 г. След нашето управление средствата бяха отклонени, а проектът замразен. За нас завършването на този изключително важен път винаги е било приоритет и сега отново сме го включили като акцент в програмата си. Ще изпълним този ангажимент. Не обещаваме много, а само това, което реално можем да изпълним”, категоричен бе Атанас Терзиев.

Като акцент от регионалната програма бе представена и идеята за изграждане на лодкостоянка в Обзор, от която местните рибари имат голяма нужда. Бе обърнато внимание и на културно-историческите паметници и артефакти в морския град, за които ще бъдат заделени средства при едно бъдещо управление на ГЕРБ. В срещата участие взеха кметът на Обзор Христо Янев, общинският ръководител на ГЕРБ – Несебър Златко Димитров и общински съветници на партията в морския град.

Атанас Терзиев и Валентин Вълков се срещнаха и с жителите на Равда. По време на срещата бяха дискутирани проблеми, които от години притесняват местните жители. Един от тях е брегоукрепването на селището, както и реалиазирането на проекта за пълен воден цикъл на община Несебър.

По думите на Терзиев в регионалната програма на ГЕРБ и двете теми са разписани като конкретни ангажименти. От една страна ще бъде реализиран най-мащабният проект на територията на общината, на стойност над 90 млн.лв за пълен воден цикъл на Несебър, Слънчев браг и близките населени места, както и разширяване на ПСОВ Равда и осигуряване на дълбоководно заустване на пречистените води. От друга – ще бъдат осигурени средства за брегоукрепване на населеното място.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук