13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Домашен арест за Димитър Димитров – Бабата

Защитникът на Димитър Димитров – Бабата, който е обвинен в убийството на 33-годишния Иван Попов в Поморие, поиска „домашен арест” за клиента си. Причината – влошеното здравословно състояние на Димитров, с което лекарите в специализираната болница за лечение на лишени от свобода в столицата не можели да се справят.

Адвокатът на Бабата – Благой Петров представи пред съда днес писменото становище на медиците, в което се казва, че специалисти и специализирано отделение просто липсват. Припомняме, че Димитър Димитров е с отстранени бъбреци след заболяване. След операцията донор става майка му. Именно това налага специален режим на хранен и постоянни лекарски прегледи.

Според държавното обвинение обаче, тезата на защитника се разклаща, тъй като нямало как да бъде хоспитализиран в дома си, щом нуждата от медицинска грижа била наложителна. Оттам настояват, че адекватно лечение може да се осигури и в ареста. Така или иначе апелативните магистрати уважиха искането на Димитров и неговия адвокат, като измениха мярката му в по-леката, а именно „домашен арест”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук