23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Домашен арест за експолицая, застрелял Големия Риж

 Експолицаят Петър Лисичков, който застреля при самозащита криминално проявения Калоян Стоянчев, по прякор Големия Риж, остава под домашен арест. Мярката за неотклонение бе гледана в Бургаския окръжен съд , без да бъдат допуснати репортери и близки на задържания.

Въпреки предварително обявения час за гледане на мярката, 13 часа и 15 минути, бившата барета беше докаран в съда половин час по-рано и така по-голяма част от медиите успяха да заснемат Лисичков само при неговото извеждане. От прокуратурата обясниха, че часът е сменен от съображения за сигурност. Прокурор Жанет Красимирова каза, че на този етап тази мярка на Лисичков устройва и двете страни и обясни мотивите  на съда за домашния арест.

На въпрос на журналисти дали Лисичков нямаше да бъде на по-сигурно място в ареста  отколкото у дома, прокурор Красимирова отговори, че са взети всички мерки за безопасността на обвиняемия. Лисичков не е поискал охрана въпреки заплахите за разплата от бандата на Рижия..Повдигнатото обвинение срещу бившата барета е по чл. 118,  за убийство в състояние на афект. Инцидентът стана на 20 септември на кръстовище в квартал „Меден Рудник“, след спор за отнемане на предимство. Петко Лисичков, отбранявайки се от ударите с нож на Големия Риж и един от неговите хора, го простреля смъртоносно с три куршума .

Рижия ръководеше в Бургас наказателна бригада за поръчки, свързани с наркотици и други сплашвания.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук