16 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Домашни любимци превзеха бургаското СОУ „Добри Чинтулов”

Декоративни рибки, папагал, котка, куче, хамстер и заек превзеха бургаското СОУ „Добри Чинтулов”. Те взеха активно участие в открит урок за домашните животни, който се проведе от учениците от II “a”, под вещото ръководство на класния ръководител Руска Иванова.

Децата разказаха на съучениците си от колко време имат домашните си любимци, как се грижат за тях и какви са проблемите им. Хамстерът Саймън, който обича да мързелува, пинчерът Нора, която иска да е център на внимание, декоративните рибки, които обичат да се крият между водораслите, папагалът Коко и заекът Пухи гордо позираха за снимки.

Особено оживление сред децата предизвика котката Мони, която „се мисли за куче и обича да похапва кисело зеле с кокали”. Тя лежеше спокойно в клетката си, докато стопанката й разказваше за лудориите й. „Благодаря за активното участие на децата и техните родители. Отглеждането на домашни любимци учи и възпитава децата в грижа и поемане на отговорност. Вкарването на животинките в класната стая прави урока забавен и лесен за възприемане”, каза Руска Иванова.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук