13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Донесоха чудотворната икона на Пресвета Богородица в Бургас /СНИМКИ/

Стотици миряни се събраха пред църквата „Николай Мирликийски Чудотворец” в к-с „Меден рудник”, за да се докоснат до чудотворната икона на Пресвета Богородица. Светинята ще остане за поклонение в храма до средата на месец август. Тя бе донесена в Бургас по идея на директора на Националния исторически музей, проф. Божидар Димитров, който днес бе сред миряните, които я посрещнаха.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи на Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Йоаникий. Вярва се, че иконата на Пресвета Богородица цери от всички видове страдания и болести и откликва на молбите на молещите се.

Божидар Димитров обвързва донасянето на иконата в морския град с кампанията по набирането на средства за довършване на храмовия комплекс в „Меден рудник”. На днешното събитие присъства и кметът на Бургас, Димитър Николов.

Иконата бе донесена от Националния исторически музей, където се съхранява при изключителни мерки за сигурност, след като е получена от гръцкия манастир „Козница”. В нея са вградени мощите на четирима светци св. Пантелеймон, св. Харалампий, св. Дионисий и св. Петка Българска.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук