19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Донка все още не е виждала Иван. Полицията охранява дома й след заплахи за убийство

Семейството на задържания за убийството на 11-годишната Никол – Иван Иванов  е получило заплахи за убийство. От днес полицията охранява входа на блока, в който живеят неговите близки.  „За това са тук полицаите. Заплашват ни“, каза майката на Иван – Донка пред “Zonaburgas”.  Нейни съседи организираха подписка в защитата на 15-годишното момче. Жителите на блок 96 готвят и протест срещу задържането му пред Съдебната палата.

Очаква се днес да бъде внесена жалба срещу наложената му мярка „задържане под стража”. Според майката на Иван, той не е имал нож и дори не можел да използва вилица и лъжица. От Facebook профила на Иван обаче личи, че е бил доста активен в социалната мрежа и не среща особени трудности в техническата част по обновяването на акаунта си. Въпреки това след убийството, той отишъл да играе на криеница с приятели, като преди това се оплакал, че някой му е откраднал профила и поискал от сестра си да му направи нова парола.

Донка обяви, че Иван е дете със специални образователни потребности и е ползвал ресурсен учител. Според близките му той никога не е проявявал агресия. Психиатрични експертизи тепърва ще установяват какви са проблемите му. Ако съдът го признае за виновен, ще му бъде наложено наказание от 3 до 10 г. затвор. Майката все още не се е срещала със сина си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук