12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Дон Карлос вдигна публиката в Летния театър на крака

След три години прекъсване, операта „Дон Карлос” се завърна на бургаска сцена. Снощи невероятните гласове на Калуди Калудов, Йоана Железчева, Йвайло Джуров, Даниела Дякова, Нико Исаков и Димитър Станчев огласиха Летния театър и обраха овациите на публиката. В ролята на инфанта на Испания – Дон Карлос, се превъплъти световноизвестният тенор Калуди Калудов. 5Крал Филип II бе изпълнен от Ивайло Джуров, а кралица Елизабет, в която са влюбени и двамата, от Йоана Железчева. Освен с ангелски гласове, представлението впечатли и с пищни костюми и декори, пресъздаващи кралския двор на Испания през XVI в. Режисьор на „Дон Карлос” бе Нина Найденова, а диригент Ивайло Кринчев.

3Утре вечер, 24 август, остро сменяме настроениeтo  и жанра, защото е време за „Ах, този… мюзикъл!”. В понеделник дамите в публиката ще имат основателна причина да ахнат, понеже  на сцената ще излязат двама истински джентълмени – Орлин Горанов и Орлин Павлов. Те ще са в компанията на красивото сопрано Еделина Кънева. Тримата, заедно с оркестъра и хора на Държавна опера – Бургас, ще представят фрагменти от известни мюзикъли. Концертът е с начален час 20:30 часа в Летния театър. Досега „Ах, този… мюзикъл!” е представян два пъти пред бургаска публика, при това при огромен интерес.

2Всички представления в афиша на Бургаски музикални празници  се организират съвместно от Държавна опера-Бургас и Община Бургас в памет на големия маестро Емил Чакъров.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук