13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Допълнителни разходи на общината развълнуваха съветници

Бюджета на общината ще търпи промени. Това стана след решение на общинските съветници. Въпреки разногласията между мнозинство и опозиция, в крайна сметка искането на местната администрация бе прието. Така, общината ще налива пари в държавно делегирани дейности или за спортни мероприятия, ремонти на детски заведения, плувни басейни и общински обекти. 

От групата на ГЕРБ заявиха, че разходите са изключително важни като дадоха конкретен пример с неотложните проблеми на Белодробната болница. Напълно противоположно мнения изразиха съветниците от Национален фронт за спасение на България. Според тях, допълнителните разходи ще бъдат тежест, която трябвало да поемат всички бургазлии. Националистите настояха за по-подробен разчет на разходите. От БСП също изказаха притеснения, относно промените.

Според кмета Димитър Николов, общината не може да изразходва парите от местните данъци и такси, което ставало само с решение на Общински съвет. „Има си закони. Планираме да намалим такса смет за юридически лица от следващата година. 2013 година е много по-ефектива за управлението на бюджета. Неговите рамки не се пипат. Нормално е обаче да приложим едно по-гъвкаво управление. Сегашният министър на финансите ни съветва точно това“, обясни Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук