16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

До края на годината санират 4 детски градини и едно училище в Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров инспектира ремонтните дейности в 4 детски градини и едно училище по спечеления от общината проект за подобряване на енергийната ефективност. В проекта са включени ОДЗ „Обзорче” – Обзор, ЦДГ в село Оризаре, ЦДГ в село Кошарица, ОДЗ „Калина Малина” в Несебър и ПГ по туризъм „Иван Вазов” в  Слънчев бряг.Проектът се изпълнява по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 със срок от 13.12.2010г. до 13.12.2012г.

Градоначалникът се срещна с директорката на ОДЗ „Калина Малина”, Людмила Василева, както и с представител на фирмата, изпълняваща проекта.

От започването на ремонтните дейности в детското заведение в края на миналата година до сега вече е  на финален етап поставянето на топло и хидро изолация и цялостното външно саниране на градината.

В момента се поставя вътрешна топлоизолация и се подменя подовата настилка на детското заведение. Предстои да бъде извършена подмяна на тръбите на парната инсталация и още някои козметични подобрения в ОДЗ „Калина Малина”.

 

В ПГ по туризъм „Иван Вазов” – Сл. Бряг, вече е завършена цялостната външна топло и хидро изолация и саниране на сградата. Предстои да бъде изградена вътрешна топлоизолация на училището, но ремонтните дейности по нея, ще започнат в началото на летния сезон, когато учениците излизат във ваканция.

 

В останалите три детски заведения ОДЗ „Обзорче” гр. Обзор, ЦДГ с. Оризаре, ЦДГ с. Кошарица, също текат ремонтни дейности по поставянето на външна топло и хидро изолация, както и на вътрешна топлоизолация.

По време на обиколката си  Николай Димитров обсъди с директорите предимствата, които ще получат детските и учебни заведения след приключването на проекта- подобряване на вътрешния микроклимат, намаляване нивото на отделяните вредни емисии, съкращаване на разходите за отопление и повишаване енергийния клас на сградата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук