9.3 C
Бургас
вторник, май 14, 2024

До месец Апелативния съд излиза с присъда за Надя Иванова, прегазила 12-годишната Валя

До месец Апелативният съд в Бургас трябва да се произнесе с присъдата на Надя Иванова, която прегази на пешеходна пътека 12-годишната Валя в Бургас. На първа инстанция жената получи 1 година и 2 месеца затвор, но облажва решението. Защитата и се позова на чистото съдебно минало, както и че тя е майка на 13-годишно момче, за което се грижи сама след развода.

 

Надя Иванова днес за първи път проговори пред журналистите. Тя сподели, че тайно ходи на гроба на Валя, като престъпник, и че нейната присъда всъщност е доживотна, защото не може да си прости това, което е извършила.  

 

„Девет месеца до сега умишлено не съм се появявала никъде, защото не исках да бъркам в раната на родителите й, защото и за мен също е много трудно. Множество заплахи има отправени в интернет по мой адрес. Войната се подведе от медиите по първоначално изведена невярна информация, че съм карала със 150 км./ч. и съм имала друга катастрофа с фатален край, че съм искала да избягам от мястото на катастрофата. Аз се опитах да окажа първа помощ, обаче просто органите на КАТ, които бяха на местопроизшествието ми казаха да вляза в колата и да се заключа, за да се избегне саморазправа, каквато имаше. Изкараха ме най – големият престъпник. Детето ми също го изживява. В интернет има отправени постоянно пожелания сина ми също да умре. Баща ми също беше нападан. В крайна сметка мисля, че допълнително се нагнети обстановката и затова не исках да се показвам, защото първото интервю на баща ми го разбраха хората като цирк, едва ли не плачел без сълзи. Аз бих застанала зад всички родители, които са загубили децата си, но те няма да искат. Аз бих подала ръка и бих казала на всички други да се замислят, защото ако някой ми каже, че е застрахован и кара много внимателно, един миг ще кихне, птичка ще хвъркне и ще се наведе за секунда, обръща му живота”, каза Иванова цитирана от Радио Фокус-  Бургас.

От прокуратурата поискаха завишаване на наказанието на Надя Иванова. Адвокатът на родителите на загиналата Валя Росен Кожухаров поиска ефективна присъда от 4 години.

Делото днес съвпадна с рождения ден на прегазената Валя, която днес щеше да навърши 13 години. Майка й Мария Димитрова заяви, че ако решението на Апелативния съд не ги удовлетвори ще обжалват от отново.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук