18.8 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

До началото на курортния сезон ще бъдат отстранени щетите от бедствието в Царево и Ахтопол

Община Царево вече е предприела необходимите мерки за почистване и възстановяване на алеите, пътищата и пристанищните съоръжения. „До началото на курортният сезон, последствията от бедствието ще бъдат отстранени.” – заяви кметът Георги Лапчев. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане вече посети Община Царево и на място се запозна с  нанесените щети и повреди, причинени от бедствието на 7 и 8 февруари.

Ще бъдат възстановени пораженията, причинени на пристанищата в Царево и Ахтопол, кея в Лозенец и крайбрежни ивици. Обърнато е особено внимание на рибарското пристанище в Царево, където ще бъде възстановена дигата пострадала от бурята.

 Засегнатите мостови съоръжения  на територията на общината също ще бъдат отремонтирани. Предвиждат се мащабни проучвателни действия засягащи пристанищата в Царево и Ахтопол. Те ще продължат няколко месеца, като част от тях ще бъдат подводни.

Протокол от направеният експертен оглед, както и цялата документация, ще бъдат внесени по надлежния ред във Междуведомствената комисия до края на февруари, която на свое заседание ще разгледа и дискутира засегнатите територии в Община Царево. Екземпляр от протокола за щетите е внесен и в Областна управа Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук