14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

До седем месеца се возим на кaтамаран „LEVANTY” до острова

Община Бургас официално подписа договор за пътнически кораб, който ще превозва туристите от Бургас до остров “Света Анастасия“.

Фирмата спечелила общинския конкурс е „Стъклопласт – Димов, Димова и с – ие“ – Царево. Така в срок от седем месеца катамаран  „Levаnty”, модел “CSP 175“ ще обслужва туристическия маршрут по проект Културно – историческо наследство на остров „Света Анастасия“.

„Бургас е първата община със свой собствен кораб. Вярвам, че новата услуга е основна стъпка за една по – модерна туристическа визия, която ще предлагаме“ – това е мнението на кметът Димитър Николов.

Корабът е с капацитет до 110 пътника и 4 души екипаж. Притежава закрит салон, втора палуба , също с места за сядане. Всички седалки ще бъдат ергономични, за максимален комфорт при пътуване . Оборудването включва още : бар за топли и студени напитки в салона за пътници, климатична уредба, радио и безжичен интернет. По време на пътуването пасажерите ще получават информация за района, любопитни забележителности, информация за атмосферните условия на специално пригодени плазмени телевизори.

Помислено е и за превоза и обслужването на хора с увреждания –допълнително пространство за пътници на инвалидни колички, осигурена е възможност за качване и слизане от палубата, както и свободен обход по целия кораб.

Превозното средство отговаря на всички изисквания и стандарти за пътнически кораби.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук