13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

ДПС гаси сини пожари в Созопол

Спокойният и делови тон на консултациите за определяне състава на ОИК, свикани от кмета Панайот Рейзи бе нарушен от представителите на Синята коалиция. Коалицията има право на едно място в ОИК, но бяха направени две различни предложения от СДС и ДСБ.Невъзможността да се удовлетворят и двете предложения и категоричната позиция на двете десни партии доведоха до спорове. Кметът Панайот Рейзи предложи да приемат разумно решение и да спазят квотния принцип, при който Синята коалиция има право само на едно място. img_4453.JPGПредставителят на ДСБ държеше предложеният от тях кандидат да получи мястото на секретар на комисията. Това допълнително ескалира напрежение и срещна категоричното несъгласие на БСП, които бяха заявили желанието си за тази позиция. Абсурдната ситуация, при която политическият субект, който има право само на едно място в ОИК, а предлага двама кандидати, като единият да бъде в ръководството заплашваше да компрометира консултациите. Кметът Панайот Рейзи призова останалите партии за намиране на компромисен вариант.ГЕРБ ,чиято квота е от 8 човека и БСП с квота от трима души отказаха мълчаливо, докато представителят на ДПС предложи едно от трите места, на които има право партията да бъде отстъпено на  непримиримото ДСБ.Консенсусът бе налице и консултациите продължиха отново в спокоен и делови тон.Председателят на Общинската избирателна комисия, предложен от ГЕРБ  е юристът Иванка Кирязова, зам. председателят от квотата на ДПС е Вирджиния Хайк, също юрист. Предложението на БСП за секретар на ОИК е Николай Костадинов, икономист.

На консултациите, свикани от кмета Панайот Рейзи ГЕРБ бе представена от Константин Гребенаров, БСП- от Димитър Желев и ДПС от Мюмюн Халилов.Синята коалиция бе представена от Стойо Недин, СДС и Станчо Христов,ДСБ.Партия Атака бе представена на консултациите от Любомир Генов, който се самопредложи за член на комисията. НДСВ за Созопол бе представена от Здравко Манолакиев.

Протоколът от консултациите бе подписан от всички представители на политическите партии, които участваха в консултациите за Общинска избирателна комисия- Созопол

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук