12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

ДПУ – Царево наложи първата си глоба

Седмица след официалния старт на Детското полицейско управление /ДПУ/в Царево, малките служители на реда показаха,че ще спазват клетвата, която положиха и ще са безкомпромисни към нарушителите.

Вчера дама от Царево публикува на стената си в социалната мрежа констатираното от децата нарушение, допуснато от нея. И издаденото от тях наказание.

Сантиметри от гумата на автомобила на жената наистина  е бил на пешеходната пътека тип” зебра” на едно от централните кръстовища в града. Последвала и светкавичната реакция на малките полицаи. Жената приема това с позитивна нагласа и се радва, че децата толкова отговорно са подходили към задълженията си.

Царево се включи в проекта за детско полицейско управление в края на май тази година. Подобни управления ще бъдат създадени в цялата страна. Царевското СОУ „Никола Вапцаров“ ще бъде координатор по програмата, а доброволците са 50 на брой. Те ще се обучават две години, за да получат необходимите знания и умения за справяне с трудни ситуации и предизвикателства на улицата.

Целта на проекта е да се научат подрастващите да ценят законите на страната, да им се създадат навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в трудни ситуации. Партньори в Програмата са Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието, БЧК и др.

В другодишният курс ще има много беседи, практически ситуации и задачи, с които ежедневно се сблъскват полицейските служители, както и оказване на първа помощ, овладяване на бойни техники и умения, справяне с критични ситуации.

Всеки участник ще положи клетва, а Районното управление ще раздаде специални жилетки с емблемата на управлението./ strandjanews

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук