12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Дракалиев внесе предложение за забрана на бурките и в Бургас

Съветникът в Общинския съвет – Бургас и член на националното ръководство на ВМРО Георги Дракалиев внесе докладна записка, с която предлага Съветът да промени общинската наредба за опазване на обществения ред.

С промяната се иска да бъде налагана парична санкция – глоба от 500 до 5000 лв., за хора, които изцяло или частично покриват лицето си на публично място.

В мотивите си Дракалиев посочва, че е необходима реципрочна санкция, защото много от прикриващите лицата си, го правят срещу заплащане.

Той апелира ОбС – Бургас да вземе мерки срещу радикализма, чрез който по думите му се води агресивна пропаганда срещу иноверците.

Наш дълг е да вземем мерки срещу тези антибългарски, антихристиянски и дори антимюсюлмански действия, ако не искаме те да станат някой ден ежедневие и в нашата община, призовава съветникът от ВМРО в Бургас.

До момента по инициатива на съветници от ВМРО носенето на бурки на обществени места е забранено в общините Пазарджик и Стара Загора. Подобно предложение е направено и предстои решение и в общините Враца, Благоевград, СофияПловдивШуменХасково и Харманли. Отделно в Народното събрание Патриотите внесоха проект на Закон за забрана носенето на облекло, скриващо напълно или частично лицето на публични места – добил популярност като „закона срещу бурките“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук