9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Дроги менте удрят директно в мозъка! Лечението отнемало месеци

Съмнителна синтетична дрога  залива летните ни курорти. Нелегална търговия се върти в барове и дискотеки пред очите на всички. Все по-често на младежите се предлагат опасни, токсични заместители на най-популярните дискотечни дроги. Обикновено се приготвят в домашни условия по рецепти, които лесно могат да бъдат открити в Интернет.

дизайнерска дрога
Ситуацията у нас е подобна на тази в Италия от последните месеци, където вече са отчетени няколко смъртни случая на младежи, употребявали опасни домашни наркотици. Съставът на подобна дрога  е с умопомрачителни размери – за производството на ментетата  се използват съвсем легални лекарства.
Получените метамфетамини например се търгуват от 20 до 100 лева. В съчетание с алкохол, младежите си докарват бърза интоксикация. Съществува и реална опасност от смъртно отравяне.
Трайни увреждания за психиката могат да докарат едва две или три дози от фалшивите дизайнерски дроги. Опасна се оказва дори тиражираната като полезна в някои отношения марихуана. Все по-често дилърите я продавали с билкови примеси и обработена с различни химикали.
Лекари предупреждават за трайни увреждания за здравето дори след няколко месеца употреба. Опасността от шизофренни  разтройства и психози е голяма.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук