12.6 C
Бургас
събота, май 11, 2024

Дръзки отплава за операция на НАТО

За 6-и път фрегатата „Дръзки“ ще участва в операцията на НАТО „Актив Индевър“. Коръбът отплава малко след 16 часа от Военноморска база Бургас,  след военен ритуал. Беше  отслужен водосвет за здраве и успешно плаване, а на борда беше осветена  икона на  Св. Никола .

Заради бежанския натиск операцията на НАТО за борба с тероризма „Актив Индевър“ тази година се провежда в усложнена обстановка, каза командирът на Военноморските сили на страната контраадмирал Митко Петев.

контраадмирал Митко Петев-  командирът на Военноморските сили на Република България:

”  В момента сложността на ситуацията  е понятна.  Европа изпитва огромен емигрантски натиск, като Средиземно море е основната арена, където се разиграват тези събитията, като успоредно с тази операция тече и операцията на ЕС „Опершън София” за предотвратяване на нелегалната емиграция. „

ІІ ранг Георги Савов – Командир на кораба Дръзки”

„Екипажът е напълно подготвен да изпълни всички задачите, които са пред нас, доброто е, че тази година участваме в едно голямо учение на НАТО, което ще покаже нашата подготовка”.

11 военнослужещи от екипажа ще участват за първи път в мисия с фрегатата „Дръзки“. Сред тях е офицер Ваня Орманова.

Георги Орманов:  Дъщеря ми е офицер, палубен офицер към кораба и е първа мисия, миналата  година завърши млад офицер и като отличник на курса си избра професията

Екипажът ще се завърне от мисията на НАТО в Средиземно море на 18 ноември.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук