12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

ДСБ минава в опозиция, Москов остава министър (видео)

.

 ДСБ напуска управлението и минава в опозиция, а Петър Москов остава здравен министър в кабината Борисов. Това решение взе късно снощи националното ръководството на партията на заседание в Поморие.

 

След инфарктно заседание, което продължи повече от 5 часа, Радан Кънев съобщи, че ДСБ минава твърдо в опозиция. По думите му решението е било взето трудно и след тежки дебати.

Радан Кънев : „ДСБ подкрепя решението на лидера на партията за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-ото народно събрание поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционни реформи и бламирането на Христо Иванов като правосъден министър. ДСБ подкрепя провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, прие оставката му като зам.-председател на партията.“

Петър Москов благодари на ДСБ за подкрепата за политиките, които води като министър на здравеопазването и заяви, че с решение си да остане в правителството сам е предложил оставката си като зам. председател на ДСБ .

Петър Москов:  Няма да дам алиби на хората , които искат и ще държат това мнозинство участието на реформаторския блок и участието на ДСБ в управлението да бъде разказана като провал, като невъзможността като скандал.

Радан Кънев коментира още, че след провала на конституционната реформа залогът, пред който е изправена страната е по-голям от единството на една партийна коалиция. По думите му ДСБ е готова за предсрочни парламентарни избори.

Радан Кънев: Ние не се плашим от предсрочни парламентарни избори , нито преди президентските, нито заедно с президентските Нашите цели са в България да има истинска реформаторска опозиция, след като няма истинско реформаторско управление.

Радан Кънев съобщи още, че ген. Атанас Атанасов остава зам. председател на ДСБ и подава оставка, като председател на вътрешната комисия в парламента.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук