14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Дъждът спира в петък. Има наводнени участъци в Бургас

Има наводнени улици в кв. „Долно Езерово“. Изпратени са екипи на пожарната и гражданска защита, които отводняват отсечките. Подобно е положението и в квартал „Ветрен“. Въпреки това няма затворени улици. Ограничено е движението в района на подлеза при СОМАТ, поради наводнение. Наводнени улици има и в кв. „Сарафово“.

Екипи на община Бургас са изпратени във вилно селище „Черниците“ и Рибарското селище. Няма данни за нанесени щети след падналия дъжд през нощта. Без ток останаха няколко от жилищните комплекси на Бургас в ранните часове на деня. Към момента електрозахранването е възстановено. 

Дежурните в община Бургас реагират на всеки подаден сигнал, съобщават оттам. За последните 12 часа в Бургас паднаха 13.5 литра дъжд на квадратен метър. Количеството не е голямо, но и в момента вали.  Според прогнозите, дъждът няма да спре до петък.

Реагира се на всички сигнали, постъпили при дежурните на Община Бургас – тел. 056 / 907 218. В момента временно е затворен пътят Бургас – Лозово – Долно Езерово. „Препоръчваме на пътуващите обходни маршрути. Шофирайте внимателно“, апелират от КАТ.  

Утре ще продължи да вали. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, умерен – до засилен по крайбрежието. Вълнение на морето 4-5 бала. През нощта срещу петък също ще е облачно с валежи, но в събота преди пладне дъждът ще започне да спира. Вълнението на морето в четвъртък ще отслабне – по крайбрежието около 3, в открито море 4 бала и ще остане такова и през следващите дни.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук