9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Дъжд до края на седмицата

Днес над Източна България ще има преваляния и гръмотевични бури, възможни са градушки. В следващите три дни постепенно времето ще се стабилизира и температурите ще започнат да се повишават, показват синоптичните модели на времето. В събота на места в южните райони градусите дори може да надхвърлят 30.

В четвъртък и петък валежи не се очакват. В следобедните часове в събота в Северна и Североизточна България е възможно да превали и прегърми. Следващата седмица времето ще остане променливо, типично за май. Още от понеделник в следобедните часове ще има преваляния, гръмотевици, временно усилване на вятъра.

Над Черноморието утре облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Най-голямо количество паднали валежи през изминалото денонощие е имало в созополското село Веселие. Там количеството дъжд е 10 л./кв.м. В Бургас падналите валежи са 6,7 л./кв.м. Средното количество паднали валежи в областта е между 4 и 7 литра на квадратен метър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук