18.8 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Дъжд и вятър край морето. На Запад – сняг

Дъждът е причин локални наводнения по пътищата в Бургаско. Силният вятър е съборил дървета, които се разчистват от екипи на пожарната и Областно пътно управление. Обстановката не е критична. Бъдете внимателни при преминаване в района на р. Ропотамо, Слънчев бряг и Обзор. Невралгични участъци има и по отсечките за Карнобат и Айтос.

Спряно е движението по автомагистрала „Тракия“ в двете посоки за почистване на пътното платно от паднал сняг в района на София. Временно е затворен за почистване е и Проходът на Републиката в двете посоки, след възстановяване на движението всички автомобили трябва да се движат с вериги. Проходът „Петрохан“ е отворен само за леки автомобили.

Пристанище – Бургас е затворени за маневри. Причината е силният вятър и намалената видимост, съобщиха от звеното Ръководство на корабния трафик. Вълнението на морето е 4 бала като се очаква да се усили. Скоростта на вятъра е 24 – 25 м/сек. Към момента няма получени сигнали за наводнения. Паднали дървета и клони се разчистват и в Бургас.

Движението в Бургас е затруднено. Подлезът при Сомат е отворен. Наводнени са ниски пътни участъци. Според Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, обстановката в страната ще става по-сложна. Валежите над Черноморието ще бъдат интензивни през целия ден. Вятърът ще се задържи силен от североизток. Максималните температури ще достигнат едва 12 градуса. Обявен е оранжев код за опасни метеорологични явления.

Над 50 машини работят за почистването на пътната мрежа в областите Перник, София, Ловеч и Плевен. Интензивният снеговалеж в тези райони продължава и в момента.  Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника. Пътните управления и пътноподдържащите фирми работят за обработката на републиканските пътища и са осигурени необходимите снегорини, техника за разпръскване на пясък, суровини и т. н.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук