13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Дъжд и усмивки в първия учебен ден

Би първия училищен звънец  и 1449 първолачета влязоха в класните стаи в училищата на територията на община Бургас.  на тържествената церемония по повод началото на учебната година в ОУ „Георги Бенковски”- Бургас присъстваха Сливенският митрополит Йоаникий,  който благослови децата, кметът Димитър Николов, зам.- кметът по образование Йорданка Ананиева, зам.- министърът по околна среда Ивелина Василева, която е възпитаник на училището, общински съветници и много родители, бивши учители и ученици.

„Първият учебен ден е празник – вълнуващ и искрен за всички деца ,които пристъпват прага на училището. Най-емоционален е той за малките първокласници.Искрено съм щастлив, че тази година община Бургас имаше възможност да направи ремонт на това красиво училище. Понеже разбрах от директора ,че тук учат добри и талантливи деца за догодина обещавам да направим и площадката  в двора на училището. Деца, с голяма любов и старание приемайте науката! Уважаеми учители, помагайте с търпени и с любов на децата да усвояват знанието. Скъпи родители, помагайте на вашите деца ! Бъдете добри и търпеливи! Насърчавайте ги в учебния процес! Честит първи учебен ден!”, пожела в словото си кметът на Бургас кметът Димитър Николов.

Зам. министърът  в министерство на околната среда и водите Ивелина Василева, каза в поздравлението си, че тя самата е възпитаник на училището, а тук е учило и нейното дете.Тя обеща съдействие на ръководството на учебното заведение, които имат желание да станат „зелено училище”.”Изключително много се гордея днес! Гордейте се и Вие,защото това училище в годините доказа, че е еталон за качествено образование. Надявам се че ще докаже, че е еталон и за екологично образование”, каза Василева.ОУ”Георги Бенковски” в Бургас  е едно от обновените учебни заведения на територията на общината, като само за неговия ремонт бяха изразходвани близо 400 000 лева – средства на общинския бюджет и от Фонд „Енергийна ефективност“. Усилията на община Бургас да обнови образователната база в общината са видими. Учебните заведения в Бургас са 82 – 48 училища и 34 детски градини, като през последните пет години, със свои и привлечени средства по различни програми Община Бургас успя да ремонтира повечето от тях. Вече е осигурено финансиране и за останалите така че през 2014 година базата на всички учебни и детски заведения ще бъде реновирана изцяло. В областта първокласниците са 4008 и те са повече в сравнение с предходната година. За тази учебна година в цялата Бургаска област не е закрито нито едно училище. Дори са наблюдава тенденция към разширяване обхвата на дейността им и от основни те се преобразуват в средно общообразователни. В 143 училища на територията на област Бургас днес бие първият училищен звънец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук