12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Дългия държи правата върху химна на ЦСКА

Почти 1.8 млн. лева струват песните на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“, показа проверка на „България Днес“. Това става ясно от специална експертиза, чиято задача е да определи пазарната стойност на всеки един от десетките хитове на Дългия.

Резултатите от нея впоследствие са използвани от Трифонов като апорт в капитала на една от фирмите му „Алт Плеър“. Акции в нея има и основният композитор на бенда Евгени Димитров-Маестрото. Макар и автор на музиката за повечето от хитовете, Маестрото на практика губи контрол върху творчеството си, след като правата се прехвърлят на името на фирмата.

В документа, приложен към досието на дружеството, са оценени 320 парчета. Наред с безспорни хитове като „Едно ферари с цвят червен“, „Жива рана“ или „Тайсън кючек“ там фигурират няколко песни, за които никой не подозира, че са собственост на Слави. Сред тях са дори официалният химн на ЦСКА „Сърца червени“ и една от любимите песни на агитката на „Левски“ – „Балада за Гунди и Котков“.

Там е и любимият хит на беловласите членове на БСП „Една Българска роза“. В тях фирмата на Слави държи различна част от авторските права. При химна на ЦСКА са 70 процента, за баладата на сините са едва 25, а при хита на социалистите едва 8%.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук