16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Държавата подсилва жиците за Слънчев Бряг, хотелиерите не вярват на EVN

  Това лято не се очакват изненади с тока, както през миналото, обещаха от Областна управа Бургас. До началото на летния сезон трябва да приключи рехабилитацията на далектропроводите „Ветрен“ и „Ахелой“, които захранват с ток Слънчев бряг. Извършва се подмяна на сечението на проводниците, така че да издържат 4 пъти по-голямо захранване. Така ще се реши проблемът с претоварването, заради което през миналата година част от южните курорти оставаха без ток.Това увери областният управител Константин Гребенаров на среща, на която EVN, НЕК, представители на Слънчев бряг и хотелиери, обсъждаха как да се избегнат честите аварии по морето. Представителите на морските общини бойкотираха срещата с мотива, че EVN е монополист и не могат да влияят на политиката на австрийската фирма.Както стана ясно в началото на годината, вече е  започнала и процедура за изграждане на далекопровод „Айтос – „Слънчев бряг-запад“. Министерския съвет  обяви далекопровода  за обект с национално значение и така  ще се съкратят значително сроковете по процедурата за изграждането му. От ръководството на акционерното дружество „Слънчев бряг“ също са оптимисти за този сезон.

Мария Инджова- председател на Алианса за туризма в югоизточния регион и хотелиер не вярва, че този сезон ще мине безпроблемно. На срещата тя обвини EVN, че не правят достатъчно инвестиции по морето, половината електромери в Слънчев бряг са на недостъпни места за хотелиерите и няма прозрачност за изразходвания ток.

От ЕVN се оправдаха, че прекъсванията по морето вече били с пъти по-малко от преди и обещаха преди сезона да подменят всички стари трафопостове  и да извършат профилактика на мрежата. На срещата присъства Волфганг Хумер- председател на УС на EVN. Той обаче отговаряше с общи фрази на зададените въпроси и без конкретика.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук