13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Държава и кметове обсъдиха инвестициите в туризма

Бургас беше домакин на конференция „Държавата и бизнесът в разговор за туризма и инвестициите”, която се провежда под патронажа на министъра на икономиката  и енергетиката  Добромир Стойнев. Основната тема на форума беше свързана с превръщането на България в целодневна туристическа дестинация, привличането на по-висок клас туристи и новия Закон за туризма.

Участниците в конференцията, представители на бизнеса, хотелиери, браншови организации и кметове на морски общини се обединиха около становището, че е необходимо да се работи по-усилено в областта на рекламата на страната ни като целогодишна туристическа дестинация, а това не може да стане без финансовата помощ на държавата. България до момента е посетена от над 6 млн. туристи, а сектора генерира 13,6% от брутния вътрешен продукт.

Бургас беше даден като пример на един от градовете с  големи инвестиции в областта на инфраструктурата и туризма.

Кметът на Созопол даде пример как страната ни може да се превърне в целогодишна туристическа дестинация. Панайт Рейзи изтъкна, че отдавна не бива да се разчита само на море и слънце, а трябва да се развива културния, археологическия, поклонническия, конферентния и не на последно място- ловен туризъм, като даде пример със Созопол.

Мария Иванова, която отговаря за туристическата политика в Министерството на икономиката, акцентира върху подзаконовите нормативни актове на Закона за туризма, по които в момента се работи. Едно от основните изменения е, че ще отпадне категоризацията на ресторанти и барове.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук