15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева ще посети Атия

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева ще посети утре – 31 март, Центъра за настаняване от семеен тип  в с. Атиа, община Созопол. Тя ще пристигне в 15.00 часа заедно с председателя на парламентарната комисия за децата, младежта и спорта в 42-то НС Христо Монов и областния управител на Бургас Павел Маринов.

Центъра за настаняване от семеен тип  в с. Атиа, Г-жа Жечева, г-н Монов и г-н Маринов ще разговарят с 12-те деца, които живеят в новата услуга, и с хората, които се грижат за тях. Ще се запознаят на място с процеса на адаптация на децата в новата среда.

ЦНСТ с. Атиа  е третата услуга от семеен тип в област Бургас изградена в изпълнение на Националната стратегия Визия за деинституционализация на грижата за деца, чиято основна цел е замяната на институционалната грижа за деца с увреждания и реализиране на нов модел за качествена грижа за тези деца, съобразена с индивидуалните потребности на всяко дете и осигуряваща среда, близка до семейната.

ДАЗД изпълнява най- широкомащабния проект в реализацията на   тази стратегия – „Детство за всички“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”.Проектът има за цел да подготви цялостния процес на извеждане на децата с увреждания от институциите, като определи най-доброто за тях място за живеене, съобразено с индивидуалните нужди на всяко от тях, както и да обучи персонала на новите услуги.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук