21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Дъщеря на граничен полицай осъди прокуратурата, взема 5000 лв.

Дъщеря на граничен полицай от Кюстендил осъди прокуратурата на 5000 лв. заради незаконно повдигане на обвинение, по което след това е оправдана от съд, съобщава „24 часа”.Срещу Зорница К. се е водило дело за това, че като управител на фирма не е поискала от съда да открие производство по несъстоятелност за фирмата, след като е спряла да плаща задълженията към държавата. Съдът обаче я оправда окончателно, а след това тя е пуснала искова молба за 25 хил. лв. за нанесени неимуществени вреди за времето докато е била следствена и докато са траели съдебните дела.

В периода на воденото досъдебното производство, жената е живеела в Англия и след като не е била открита в Кюстендил е била обявена за общодържавно издирване. На влизане в страната през ГКПП Гюешево през 2012 г. е била задържана за няколко часа. Твърди, че тогава е изпитала срам и унижение пред очевидците, още повече, че баща й бил граничен полицай и колегите му разбрали за случая. Тя била притеснена, че може да я арестуват без да е извършила престъпление.

Делото срещу нея пък е накърнило доброто й име, засегнало честта и достойнството. Като служител по сигурността във фирма в Англия се наложило да обяснява на колегите си, че се налага да пътува до родината си, заради делото, което уронило авторитета й, изпитвала страх, че може да загуби работата си.

Съдът прие, че наказателното преследване действително е нанесло морални щети на Зорница и постанови тя да получи 5000 лв. обезщетение. Решението на кюстендилския съд не е окончателно и може да се обжалва.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук