13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Дядо Добри към Бареков: Пожелавам Ви да нямате противници

Пожелавам Ви да нямате противници. Това призова дарителят на редица църковни светини и аскет дядо Добри, посрещайки Николай Бареков в село Априлово. Това съобщиха от пресцентъра на „България без цензура“. Срещата на двамата бе по повод Св. Преподни Симеон Стълпник – Симеоновден. От площада на селото представители на „България без цензура“ помогнаха на Светеца от Байлово да се изкачи до храма „Св. Симеон“. Лидерът на ББЦ дари икона на храма.

Дядо Добри, големи противници имаме, но народът е зад нас, отвърна лидерът на ББЦ и целуна ръката на най-тачения родолюбец у нас. Той му отвърна със същия жест. Дядо Добри се прочу през май 2009 г., когато стана ясно, че е дарил 37 500 лв. на храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Бедният отшелник тази година навърши кръгли 100 години, дарил е всичките си имоти на Църквата и е посветил живота си на вярата в Бог. В черквата дядо Добри, Бареков, зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев и лидери на партията от София-област запалиха свещи. Бареков дари на черквата икона на светията и парична сума.

Успех и здраве пък пожелаха на председателя на ББЦ местни хора, които също се изкачваха по хълма към храма. „Пожелавам ти най-големия успех. Виждам че си млад и трябва да успееш“, обърна се към него търговец, който бе опънал една от многото сергии за празника в селото. Оказах се най-старият в листата ни във Варна, всичките ни други кандидати там са млади и образовани, отвърна му Бареков. По-късно той бе спрян за разговор от семейство гастърбайтери. „Искам да върна хората от чужбина. Най-големият български град след София е Чикаго, който се намира на другия на земята. Дотам ни докараха“, каза им лидерът на ББЦ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук