16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Дядо Йоаникоий: Нека бъдем добродушни, за да имаме небесен мир

„Рождество Христово е празник, пълен с благодат и сила, с радост и утеха, с надежда и веселие, с боголюбие и миролюбие“. Това каза в Рождественското си послание Сливенският митрополит, обръщайки се към всички миряни. Дядо Йоаникий отново ни пропомни, че Рождество Христово е велик празник, тържествен за всички повярвали, славен за всички, които го възпяват.

„Днес е пресветъл празник, който благодатно огрява вярващите, милостиво утешава грешниците, за да се покаят, тихо привлича колебаещите се, за да се утвърдят в доброто. Рождество Христово е светозарен празник, защото Бог ни осия с духовната си светлина, която ни дарява истинско богопознание“, казва митрополитът. „Всеки от нас в този живот има трудности, неволи, болести и много други изпитания. Нека да проявим толерантност, добродушие, снизходителност и голямо търпение към ближните. Така ние ще получим Небесен мир, опора и удовлетворение от Родилия се Богомладенец», допълни той.

Дядо Йоаникий сърдечно поздравява ревностните свещенослужители, които усърдно служат на Бога и вярващите, които с вяра проповядват вечните Евангелски истини и винаги дават достоен пример на паството си, пазят душите на християните от суеверия и съблазни, непрестанно разпалват духовния плам на любовта и благочестието. Той приветства и всечестните монаси и монахини, които с любов и Богопреданост служат в светите обители, с внимание приемат поклонниците и се молят за тях, като винаги помнят и изпълняват монашеските си обети. Поздравява служителите при Светата Сливенска Митрополия и църковнослужители, които безропотно и усърдно изпълняват служебните си задължения, винаги имат пред очите си Началника и Завършителя на вярата – Иисуса. /Евр.12:2/ Поздравява и православните християни от Сливенска епархия, кои¬то ревностно пазят православната вяра като ценно съкровище, за да бъдат безукорни и чисти, непорочни чеда Божии посред опърничав и развратен род, посред който сияете като светила в света. /Фил.2:15/

„Прочее, в тези пресветли дни на Христовото Рождество, да насочим погледа си към небето, отдето помощ ще ни дойде, да чуем с духовните си уши дивната ангелска песен: “Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение”, смирено да се поклоним на Богомладенеца, да вкусим от благодатния Христов мир. Молитвено желая на всички духовно и телесно здраве, сили за всяко добро и Богоугодно дело“, казва в обръщението си Сливенският митрополит Йоаникий.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук