11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Д-р Васил Костадинов: Поморие има нужда от клуб на диабетика

Кандидатът за общински съветник от листата на „Партия на зелените” в Поморие д-р Васил Костадинов се срещна с представители на местните сдружения на диабетиците. Целта на срещата бе да се обсъдят проблемите пред диабетно болните в община Поморие и да се начертаят общи стъпки за подобряванe на здравните услуги, с което да се намалят усложненията при хората с диабет.

„Важно е да има равнопоставеност между отделните диабетни организации. Във всяка отделна община, проблемите на хората, които страдат от болестта, са различни, което изисква различен подход за разрешаването им.“ Това каза от своя страна председателят на регионалното Сдружение „Диабетни грижи“, Радка Жекова. С поморийци тя обсъди част от дейностите на организацията и взаимната помощ, която си предоставят диабетните сдружения в областта.

Според Жекова, в Поморие не е достатъчно да се знае единствено колко са хората, които страдат от болестта. Тя е на мнение, че трябва да се направи ясен анализ на това какви са последвалите усложнения при всички диагностицирани пациенти в Черноморската община и има ли реални възможности за превенция и профилактика.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук