10.4 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Д-р Васил Костадинов се срещна със специалисти от Белодробната болница /видео/

Вие сте първият, който иска да чуе мнението на лекарите от Бургас и да отговори на важните за нас въпроси. Това заявиха специалистите от Белодробната болница, които се срещнаха с д-р Васил Костадинов, който е на четвърто място в листата с кандидати за народните представители на „Реформаторски блок – Глас народен”. Д-р Костадинов,  който е управител на  най-голямата медицинска лаборатория в региона ,се ангажира  всички предложения по време на срещите да бъдат вписани в програмата за достъпно и гарантирано здравеопазване. В Народното събрание той ще е двигател на законодателната промяна, която да направи връзката лекар-пациент по-бърза.

„Мотото на кампанията, която организираме, свързана със здравеопазването е „здравеопазване без лимити”. Нашето виждане  е приоритетно да бъдат премахнати лимитите и здравеопазването да бъде достъпно за всички. От голямо значение  е развитието на електронното здравеопазване, като това се изразява в изработването на здравна карта, която толкова време се бави. В тази карта ще бъдат заложени всички негови данни , свързани с неговото здравно досие, с възможностите за електронна  рецепта, с електронно направление и електорнно досие, което да дава информация за здравния статус на пациента.”, заяви д-р Васил Костадинов.

Специалистите  от Белодробната болница зададоха редица въпроси, свързани с проблемите на здравеопазването.

„Защо трябва да има акредитация, след като здравната каса сключва договор с нас  на едни определен брой доктори. Защо трябва да плащаме от 10 до 12 000 за акредитация на всяка четвърта или пета година”, попита д-р Евелина Трошанова- управител на СБАЛПФЗ-Бургас

„При всички положения, ако едно лечебно заведение трябва да се акредитира и ако акредитацията е някакъв фактор тя би трябвало да е за сметка на собственика на лечебното заведение.  Както е предложено тук в тази програма собственика на лечебното заведение се грижи изцяло за материалната база и за всички други ангажименти по нея, а приходите, които идват най-вече по Здравна каса те служат за терапия на пациента , диагностика или за заплати на персонала. Това е предложението на Реформаторския блок”, отговори д-р Васил Костадинов.

Лекарите дискутираха и  въпроси  за ДДС-то на лекарствата и  продължителността на клиничните пътеки. Всички се обединиха около идеята, че единствено здравеопазване без лимити може да осигури навременна грижа на пациентите.

Понеже в листата на Реформаторския блок има голям брой лекари, при това от всички специалности, интерес предизвика и присъствието на  ветеринарния специалист  д-р Георги Митев. Бе повдигната  темата къде е правилно да се предават труповете на домашните любимци, за да се избегнат зарази.

На срещата със специалистите от Белодробната болница присъстваха и други представители на листата на „Реформаторски блок – Глас народен”: д-р Иван Събев, Дора Иванова и Стайко Симеонов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук