14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Д-р Васил Костадинов: С Oбщински здравни каси пациенти няма да бъдат връщани от лекарските кабинети /видео/

Със създаване на Oбщински здравни каси пациенти няма да бъдат връщани от лекарските кабинети, когато месечният лимит бъде изчерпан. Идеята за алтернативно финансиране на лечебните заведения, извън договорите им със Здравната каса, бе представена  от д-р Васил Костадинов. Той  е четвърти в листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”, в която участва като част от гражданската квота. Реформаторите представиха листата си в родния град на д-р Костадинов – Поморие, и споделиха акцентите от своята програма.

„Общинската здравна каса е фонд, който ако е приоритет здравеопазването в една община, би трябвало да бъде безпроблемно финансиран. Целта на Общинския фонд за здравни грижи е с една цел– да осигури по-достъпно и качествено здравеопазване за жителите на конкретната община. Ако в една община, каквато е Поморие , има болница, медицински център и санаториуми, тоя  може да бъде приоритетно финансирана.  И когато лекарят е сложил табелка, че няма лимити, тогава прегледът да става на база на договора на Общинския здравен фонд със съответното лечебно  заведение. Така няма да има върнати пациенти.”

Сред идеите на д-р Костадинов  е и въвеждане на национална профилактична кампания за най-разпространените заболявания и осигуряване на един почивен ден от работодателя за прегледи и изследвания.

Четвъртият в листата на реформаторите обърна акцент и на спешната помощ и сподели, че  сред основните му приоритети ще бъде  изграждането на 198 филиала на спешна помощ, както и на 34 спешни отделения.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук