15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Д-р Галина Милева: Проблемите в здравеопазването са много, но имаме воля да ги решаваме

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ – Бургас д-р Галина Милева подкрепи благотворителността в Община Созопол. Тя се присъедини към желаещите да дарят средства за болни хора от морската община, по време на специално организирана за целта кулинарна изложба. Тази година традиционният Великденски базар е посветен именно на тях и в него се включиха институции, ресторанти, неправителствени организации и кметства.

„Подкрепих благотворителната инициатива на община Созопол, защото знам, че всяка помощ за най-уязвимите в обществото е важна. Категорична съм, че в България трябва да има модерно здравеопазване, достъпно за хората. Това обаче не може да се случи изведнъж, тъй като проблемите в сектора са наистина много и са трупани с години”, сподели Галина Милева

Тя допълни, че през последните 4 години правителството на ГЕРБ е положило много усилия за повишаване качеството на медицинската помощ, модернизиране на лечебните заведения и разширяване достъпа на лекарствени продукти.

„През изминалия мандат средствата за здравеопазване бяха удвоени, редица  болници бяха основно ремонтирани, а други получиха необходимото оборудване и апаратура, заплащането на медицинските кадри бе увеличено. Въпреки това ни предстои още много работа. Ще работим за осигуряване на високотехнологично оборудване за ранна диагностика и лечение на заболяванията, своевременна спешна помощ, достъпна до всяко населено място, както и за въвеждане на електронно здравно досие за по-ефективна, контролирана и прозрачна система”, заяви д-р Милева

Тя присъства още на църковната литургия по случай един от най-хубавите християнски празници Цветница, която бе отслужена в църква Св.Георги Победоносец. Заедно с общинските съветници на ГЕРБ, жители и гости на Созопол, д-р Галина Милева се включи и в тържественото литийно шествие за пренасяне на мощите на Св. Йоан Кръстител в църква „Св.Св. Кирил и Методий”. Там присъстващите се поклониха пред святата реликва, която ще бъде изложена в храма до края на летния сезон.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук